در کشف و اختراع توسط دانشمندان و مخترعین همه چیز به علم و دانش آنها برنمی‌گردد. در موارد زیادی تصادف و شانس نقش اساسی را در نائل شدن دانشمندان به افتخاری مهم و کشف پدیده‌های قابل توجه ایفا کرده است. داستان کشف فرمول شیشه ضد گلوله نیز از این قاعده مستثنا نیست. در یکی از روزهای قرن بیستم، بندیکتوس که طبق معمول در آزمایشگاهش مشغول کار بود، به طور تصادفی شیشه‌ای حاوی ماده سلوی از روی میزش به زمین افتاد. اما در کمال تعجب، بندیکتوس مشاهده کرد شیشه که در اثر برخورد با زمین قاعدتا باید می‌شکست، سالم مانده است. او سپس شروع به بررسی دلیل این اتفاق کرد و متوجه شد که ماده موجود درون شیشه (ماده سلوی) در حین تبخیر، به صورت لایه‌ای نازک، قشر داخلی شیشه را پوشانده و به همین دلیل شیشه در برخورد با زمین سالم مانده است. این نقطه آغاز تولید شیشه‌ ضد گلوله بود.


نحوه ساخت شیشه ضد گلوله


ماده اصلی فرمول شیشه ضد گلوله، پلاستیک یا پلی کربنات است . در برخی منابع این ماده را PVB (پی‌وی‌بی) نیز نامیده‌اند. علاوه بر پلی کربنات، مواد دیگری نیز میان دو شیشه قرار می‌گیرند، که عبارتند از : Armormax، Makroclear ، Cyrolon ، Lexan و Tiffak.


این ماده در فرایند تولید، میان لایه‌های شیشه تزریق می‌شود که به این عمل لمینت کردن می‌گویند. این شیوه ساختن شیشه ضد گلوله را لایه لایه سازی می‌گویند. مراحل ساخت شیشه ضد گلوله بدین شرح است. ابتدا هوای بین دو لایه شیشه‌ای را که می‌خواهند ماده پلی کربنات را در آن تزریق کنند، به وسیله دستگاه خلاء، تخلیه می‌کنند. وجود هوا در میان لایه‌ها باعث تضعیف ساختار شیشه می‌شود. پس از تخلیه هوا، ماده مورد نظر را توسط دستگاه اتوکلاید بین پو لایه تزریق می‌کنند و شیشه را به مدت سه ساعت تحت فشار 13 اتمسفر و دمای 120 درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهند تا پلاستیک ذوب شده و لایه‌های شیشه کاملا به هم بچسبند. اجرای درست فرآیند چسبیدن لایه‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است تا در زمان برخورد گلوله و تکه تکه شدن لایه ابتدایی، از پرتاب شدن این تکه‌ها به اطراف جلوگیری شود. در پایان این مراحل، محصول مورد نظر یعنی شیشه ضد گلوله آماده می‌شود.


@image


ویژگی شیشه ضد گلوله


شیشه ضد گلوله به دلیل ساختار لایه لایه خود، عایق صدا و دما هستند. همچنین به دلیل استفاده از پلی کربنات، مقاومت و انعطاف پذیری بالاتری نسبت به شیشه‌های معمولی دارند. ضخامت این نوع شیشه‌ها نسبت به شیشه‌های معمولی بیشتر بوده و چیزی مابین 7 تا 75 میلی متر است. هر چقدر ضخامت ایم شیشه‌ها بیشتر باشد، مقاومت آن‌ها در برابر گلوله اسلحه‌های قوی بیشتر می‌شود. با اضافه کردن یک طلق UV می‌توان خاصیت جلوگیری از عبور نور مضر خورشید را هم به شیشه اضافه کرد.


مکانیزم شیشه ضد گلوله


سوالی که شاید در ذهن داشته باشید این است که اگر فروشگاه، بانک و یا هر مکان دیگری توسط سارقین مسلح مورد حمله قرار بگیرد، شیشه ضد گلوله چگونه می‌تواند امنیت شما و آن مکان را فراهم کند؟


مکانیزم عمل این شیشه‌ها بدین شرح است. گلوله پس از برخورد به شیشه ضد گلوله، لایه اول را سوراخ می‌کند. اما در لایه بعدی که از جنس پلی کربنات می‌باشد، متوقف می‌شود در واقع این لایه فشار و انرژی گلوله را گرفته و در سطح خود پخش می‌کند. تا بدین گونه فشار گلوله به سطح خود را خنثی کند. به دلیل چسبندگی لایه ها به یکدیگر، شیشه شکسته شده که در لایه اول قرار دارد، سر جای خود خواهد ماند و به اطراف پرت نمی‌شود و شیشه شکسته شده در ناحیه برخورد گلوله، ساختاری شبیه تار عنکبوت به خود می‌گیرد.


نوع دیگری از شیشه ضد گلوله وجود دارد که به آن شیشه ضد گلوله یک طرفه می‌گویند. مکانیزم این شیشه بدین گونه است که اگر از یک طرف شیشه به آن شلیک کنید، مانند دیگر همتایان خود جلوی عبور گلوله را می‌گیرد. اما اگر شما طرف دیگر شیشه باشید و شلیک کنید، گلوله از آن عبور می‌کند. این نوع شیشه این گونه طراحی شده است که صاحب فروشگاه می‌تواند به سارقین شلیک کند و گلوله‌اش از شیشه عبور کند، ولی در طرف دیگر شیشه، در صورت شلیک سارقین، شیشه ضد گلوله مانع عبور گلوله‌ آنها می‌شود.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شهر کلمات آسانسور و بالابر- تاسیسات مکانیکی گل خواه پالس اکسیمتر چیست؟ آه سقف متحرک پوشش‌هاي افراز pooya سپیدار افرا آموزش طراحی وب دانلود تحقیق